Konvekcijas žāvēšanas krāsns SGT-106

Konvekcijas žāvēšanas principu pārsvarā izmanto pārtikas tehnoloģijā žāvējot pārtikas produktus.                                 

Stends paredzēts, lai pētītu un uzskatāmi  attēlotu konvekcijas tipa žāvēšanas procesu cietām vielām.  

Žāvēšanas kanālā viena virs otras izvietotas četras korozijas izturīgas noņemamas paraugu paplātes. Tās ir viegli izņemamas un atrodas aiz caurskatāmām rūdīta stikla durvīm. Paraugi, kas izvietoti uz paplātes tiek žāvēti kanālā gaisa plūsmas iedarbībā.
Gaisa plūsma karsē paraugus un  novada mitrumu, kas izdalās karsējot. Gaisa plūsmas ātrums tiek regulēts mainot ventilātora griešanās ātrumu. Regulējams sildītājs silda (karsē) gaisu. Caurskatāmās durvis ļauj novērot žāvēšanas procesa gaitu.

Digitālie svari  tiek izmantoti, lai sekotu paraugu svara izmaiņām žāvēšanas procesa laikā un iztvaikojot mitrumam.  

Gaisa temperatūra un relatīvais gaisa mitrums tiek mērīti un digitāli attēloti ar vienu kopēju temperatūras un mitruma sensoru pirms un pēc gaisa plūsma ieslēgšanas. Attiecīgie mērījuma parametri (svara izmaiņas, mitrums, temperatūra, gaisa ātrumu) tiek pārnesti tieši uz datoru, kur pēc tam tiek apstrādāti.

Pievienotais mācību materiāls ar eksperimentu piemēriem ļauj uztvert konvekcijas procesa pamatprincipus un darbības ar iekārtu soli pa solim.

Programmatūra ir iztrādāta uz NI LabWiev bāzes.

Nosūtīt jautājumu

* Aizpildāmie laukumi